Trainingen
Trainingen
We delen onze ervaring en kennis graag met anderen, onder andere door middel van trainingen. Op deze pagina lees je meer over de trainingen die wij aanbieden.
De gedeelde Verklarende Analyse is een methode om complexe problematiek te ontrafelen naar persoons- en context kenmerken en de interacties daartussen. Waarbij dit met alle betrokkenen samen gebeurt, zodanig dat alle betrokkenen zich in de analyse kunnen vinden. Die analyse is dan de basis voor een sluitend gezamenlijk hulpverleningsplan.
Molendrift ontwikkelde deze methodiek en trainde er verschillende Bovenregionale Expertise Netwerken jeugdhulp in. Ook passen we de methode toe voor de VNG in complexe situaties rond uithuisplaatsingen bij ouders die de dupe werden van de toeslagenaffaire. Trainingen zijn maatwerk. Getrainden krijgen toegang tot de ondersteunende tool die wij hiervoor maakten. Informatie via info@molendrift.nl
Samen1Plan is een blended methodiek van samenwerkend hulpverlenen.
De methodiek is oorspronkelijk ontwikkeld door Molendrift en ondergebracht in een ANBI Stichting. De Stichting stelt het landelijk gratis beschikbaar aan iedereen die ermee wil werken. Molendrift biedt trainingen op maat. Dat kan variëren van een introductie van 2 uur tot meerjarige begeleiding van regionale implementatietrajecten. Aanvragen kan via info@samen1plan.nl
Samen met Accare en Keizers Visser doet Molendrift landelijk onderzoek naar de invulling en effectiviteit van de rol van praktijkondersteuners jeugd bij de huisarts.
Dit grootschalig onderzoek is in 2013 gestart en loopt nog steeds heeft al veel kennis opgeleverd. Met deze kennis opgeleide gedragswetenschappers zijn na enige tijd in staat 65% van de huisartsverwijzingen naar jeugdhulp in de huisartspraktijk zelf succesvol op te lossen in gemiddeld 4 contacten. Deze kennis stellen wij via trainingen beschikbaar. Trainingen zijn maatwerk, afgestemd op het opleidings- en ervaringsniveau van de POH’s. Bij een HBO achtergrond zetten we met name in op kennisoverdracht op het gebied van kortdurende CGT. Bij een achtergrond als psycholoog en orthopedagoog met name op kennis pakketjes en intervisie. Bij een achtergrond als POH GGZ in het volwassen domein vullen we aan met kennis op het gebied van ontwikkeling en afwijkingen daarin bij jonge kinderen en op ouderinteractie.
Parallel hieraan bieden we gemeenten de mogelijkheid te participeren in het landelijk onderzoek. Daarbij verstrekt Keizers en Visser een webtool waarmee de POH’s hun werk kunnen kenmerken en aanleveren. Molendrift en Accare verzorgen vervolgens jaarlijks een kennis- en verbeter bijeenkomst voor / met de lokaal betrokkenen (beleidsmakers, huisartsen en POH’s) op basis van een vergelijking van de eigen data met de landelijke data. Daarbij komen ook altijd de laatste inzichten uit het landelijk onderzoek aan de orde, voor wat betreft het verder verhogen van de effectiviteit van het werken met een POH Jeugd.
Wij helpen je graag verder
Heb je vragen over ons trainingsaanbod en de bijbehorende kosten? Bel of mail gerust. We geven graag antwoord op je vragen en kunnen de verschillende mogelijkheden toelichten.